ΑρχικήΔημιουργικές ασχολίες και βιωματικά παιχνίδιαΤο κινητό πλανητάριο ταξιδεύει στην Ελλάδα και ξεναγεί μικρούς και μεγάλους στο...
spot_img

Σχετικά άρθρα

Το κινητό πλανητάριο ταξιδεύει στην Ελλάδα και ξεναγεί μικρούς και μεγάλους στο θαυμαστό κόσμο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Τι είναι το Κινητό Πλανητάριο

Το Κινητό Πλανητάριο είναι ένας ειδικός θόλος, για την ακρίβεια µία φορητή φουσκωτή «αίθουσα» µε θολωτή οροφή, διαμέτρου 6 μέτρων και χωρητικότητας 40 παιδιών, πάνω στην οποία προβάλλονται ταινίες εκπαιδευτικού, επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου.

Ένας νέος, διασκεδαστικός τρόπος αναβάθμισης της εκπαιδευτικής διαδικασίας έρχεται στα σχολεία, εμπλουτίζοντας και ενθαρρύνοντας µε διαδραστικό τρόπο τη γνώση σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Το σύστημα προβολής 360 °, πληροί τις πιο προηγμένες προδιαγραφές σε Full HD και ήχο Dolby Surround.

Η διαφορετικότητα του ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα

  • Η έλξη που ασκεί στα παιδιά αυτή η νέα, βιωματική – διαδραστική εμπειρία που συνδυάζει την ψυχαγωγία και τη γνώση δεν περιγράφεται εύκολα. Η απομνημόνευση και η απορρόφηση των πληροφοριών γίνεται τόσο φυσικά και ασυναίσθητα, σαν παιχνίδι.
  • Το κινητό ψηφιακό πλανητάριο δίνει έμφαση στις εντυπωσιακές επιστημονικές πληροφορίες που άλλαξαν το ρου της ανθρώπινης σκέψης, µε αποτέλεσμα την εύκολη λήψη της πληροφορίας και την πλήρη κατανόηση του θεάματος, που παύει να είναι εκπαιδευτικό αντικείμενο, αλλά ενθαρρύνει την περιέργεια και το επιστημονικό ενδιαφέρον των μαθητών.

Πλεονεκτήματα

Το Κινητό Πλανητάριο έρχεται στο σχολείο, µόνο για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την εκτέλεση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου. Τοποθετείται εύκολα και γρήγορα σε μια αίθουσα στο σχολείο (τάξη, γυμναστήριο, αμφιθέατρο, κ.λ.π.).

Οι προβολές έχουν διάρκεια μιας διδακτικής ώρας ανά τάξη, γεγονός που δεν αποσυντονίζει το ημερήσιο διδακτικό πρόγραμμα των εκπαιδευτικών.

Εξαλείφεται η όποια επικινδυνότητα θα μπορούσε να προκύψει από μια πιθανή μετακίνησή τους εκτός του σχολικού κτηρίου.

Το Mini Planetarium μπορεί να φιλοξενηθεί σε σχολεία όλων των βαθμίδων (από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο) λειτουργώντας ως εντυπωσιακό συμπληρωματικό εκπαιδευτικό μέσο αλλά και μέσα στα πλαίσια παράλληλων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων.

www.miniplanetarium.edu.gr

Υπεύθυνος Επικοινωνίας: Ιάκωβος Κόκκινος

Τηλέφωνο 697 853 0230

info@miniplanetarium.edu.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα