ΑρχικήΕκπαίδευσηPhilosofish: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαθητών για τη Βιώσιμη Ιχθυοκαλλιέργεια
spot_img

Σχετικά άρθρα

Philosofish: Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μαθητών για τη Βιώσιμη Ιχθυοκαλλιέργεια

Η Philosofish, στο πλαίσιο της προώθησης της βιώσιμης ιχθυοκαλλιέργειας και της προστασίας των θαλασσών, διοργανώνει εκπαιδευτικές επισκέψεις για μαθητές σχολείων στην Φθιώτιδα. Στόχος είναι να εξοικειωθεί η νέα γενιά με τα οφέλη της μεσογειακής ιχθυοκαλλιέργειας, μέσω επισκέψεων στους Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς Κορωνιών, Λαγονησίου και Ταπίων.

Μέσω των βιώσιμων πρακτικών της, η Philosofish υποστηρίζει την προστασία της φύσης και των θαλασσών προάγοντας ένα υγιέστερο θαλάσσιο οικοσύστημα και υψηλής ποιότητας προϊόντα.

Χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία, σύγχρονες γεωργικές πρακτικές και αποφεύγοντας τη χρήση αντιβιοτικών, η εταιρεία αναδεικνύει την αφοσίωσή της σε υπεύθυνες μεθόδους υδατοκαλλιέργειας.

Οι μαθητές ξεναγούνται στις εγκαταστάσεις και μαθαίνουν για τη διαδικασία της ιχθυογέννεσης και της ιχθυοκαλλιέργειας, με έμφαση στη βιώσιμη αλιεία και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαδραστικά εργαστήρια και ξενάγηση σε διάφορα τμήματα, όπως το τμήμα γεννητόρων, ζωντανής τροφής, εκκολαπτηρίου, απογαλακτισμού και προπάχυνσης.

Εξειδικευμένο προσωπικό καθοδηγεί τους μαθητές περιγράφοντας και εξηγώντας το σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας.

Κατά την ξενάγηση, έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τους γεννήτορες, οι οποίοι βρίσκονται σε ειδικές δεξαμενές με ελεγχόμενες συνθήκες για την παραγωγή των αυγών τους.

Επιπλέον, οι μαθητές ενημερώνονται για τη διατροφική αξία των ψαριών και την εγγυημένη ποιότητα των προϊόντων, που προέρχονται από τους σταθμούς βιώσιμης ιχθυοκαλλιέργειας της Philosofish.

Επιδίωξη της Philosofish είναι οι επισκέψεις σχολείων να γίνουν συστηματικές καθιερώνοντας έναν θεσμό, που θα φέρει περισσότερους μαθητές σε επαφή με τη βιώσιμη ιχθυοκαλλιέργεια.

Μέσω αυτού του προγράμματος, η εταιρεία επενδύει στην εκπαίδευση και την περιβαλλοντική συνείδηση, στηρίζοντας τις ενέργειες Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που στοχεύουν στη διαμόρφωση ενός καλύτερου μέλλοντος για όλους.

Η Philosofish, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ιχθυοκαλλιέργειας της Μεσογείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η πέμπτη μεγαλύτερη διεθνώς συνεχίζει να θέτει ως προτεραιότητα την καινοτομία και τη βιωσιμότητα σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων της.

Λίγα λόγια για την Philosofish AE

Η Philosofish AE, είναι ο 2ος ισχυρότερος παραγωγός υδατοκαλλιέργειας μεσογειακού ψαριού στην Ε.E και ο 5ος μεγαλύτερος στον κόσμο με παρουσία σε περισσότερες από 26 παγκόσμιες αγορές.

Με ελληνικές ρίζες και ως κύριο στόχο την προσφορά των πιο φρέσκων και υψηλότερης ποιότητας ψαριών, η Philosofish εφαρμόζει καινοτόμες και προηγμένες τεχνολογίες για την ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος και την ανάδειξη της βιωσιμότητας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα