ΑρχικήΕκπαίδευσηΑρθραΗ LG ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ 24.000 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ
spot_img

Σχετικά άρθρα

Η LG ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ 24.000 ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ

Συμβάλλοντας στο ψηφιακό άλμα στην εκπαίδευση με οθόνες LG CreateBoard™

 Σε ένα καινοτόμο βήμα προς την ενίσχυση της εκπαίδευσης μέσω της τεχνολογίας, το τμήμα LG Business Solutions προμηθεύει πολυάριθμες σχολικές αίθουσες με είκοσι τέσσερις χιλιάδες διαδραστικούς πίνακες LG CreateBoard™.

Η εγκατάσταση αυτή συνέβαλε καθοριστικά στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας “Ψηφιακό Σχολείο”, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα σε εκδήλωση με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκου Πιερρακάκη.

Στηρίζοντας την πρωτοβουλία για το ψηφιακό Σχολείο

Το νέο Ψηφιακό Σχολείο παρουσιάστηκε στις τάξεις του Ημερήσιου Γυμνασίου Ριζωμάτων Ημαθίας, αναδεικνύοντας τη χρήση των τεχνολογικών εξελίξεων στην εκπαίδευση.

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς έδωσαν το παρών, συμμετέχοντας σε συζητήσεις με τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τον Υπουργό κ. Πιερρακάκη για τα οφέλη της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Πρωταγωνιστής στο ταξίδι αυτής της μετασχηματιστικής διαδικασίας, το LG CreateBoard™, το οποίο διευκολύνει την εφαρμογή ψηφιακών, διαδραστικών μαθημάτων σε όλες τις τάξεις.

Επανάσταση στην εκπαιδευτική εμπειρία με το LG CreateBoard™

Η σειρά LG CreateBoardTM περιλαμβάνει μεγάλο εύρος μεγεθών (55, 65, 75 και 86 ίντσες), προσφέροντας μια καθηλωτική οπτική εμπειρία, ιδανική για εκπαιδευτικούς σκοπούς. Διαθέτει οθόνη υψηλής ανάλυσης 4K UHD (3840×2160), η οποία σε συνδυασμό με το IPS πάνελ διασφαλίζει ευρεία γωνία θέασης[1]. Έτσι οι μαθητές μπορούν να παρακολουθούν τη διαδραστική διδασκαλία ανεξάρτητα από τη θέση τους στο χώρο της αίθουσας.

Η νέα LG CreateBoardTM είναι από τις πλέον εξειδικευμένες εκπαιδευτικές λύσεις, προσφέροντας μια διαδραστική οθόνη πολλαπλής αφής έως 40 σημείων[2],[3], η οποία επιτρέπει τον ζωντανό σχολιασμό ψηφιακών αρχείων και παρέχει εργαλεία για τη δημιουργία, τον διαμοιρασμό και τη διαχείριση περιεχομένου.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μέγιστη δυνατή συγκέντρωση και οργανική συμμετοχή των μαθητών.

Παράλληλα, ενσωματώνει την πλατφόρμα webOS της LG, η οποία επιτρέπει στους εκπαιδευτικούς να έχουν εύκολη πρόσβαση και να προβάλλουν περιεχόμενο από διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων των δικών τους laptops, tablets ή smartphones.

Η πλατφόρμα συνοδεύεται επίσης από μια σειρά εκπαιδευτικών εφαρμογών που οι διδάσκοντες μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να απασχολήσουν τους μαθητές τους και να δημιουργήσουν ένα διαδραστικό περιβάλλον μάθησης. 

Για τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων μέσα στην τάξη και της ευελιξίας για το σχεδιασμό διαδραστικών μαθημάτων, η LG παρέχει επίσης μια λύση ασύρματου casting, το LG CreateBoard Share, που επιτρέπει σε οποιαδήποτε μαθητική συσκευή να συνδεθεί στο CreateBoard χωρίς να απαιτούνται ενημερώσεις ή εγκαταστάσεις λογισμικού. Π

ολλαπλές συσκευές LG CreateBoard μπορούν επίσης να συνδεθούν ασύρματα για να παρέχουν μια αίθουσα διδασκαλίας με περισσότερες οθόνες, η οποία επιτρέπει σε πολλούς μαθητές να μεταδίδουν σε διαφορετικούς πίνακες. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να προσθέσουν κάμερες, μικρόφωνα και άλλα περιφερειακά για να επεκτείνουν τις δυνατότητες της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Δέσμευση στην εκπαιδευτική αριστεία

Η LG Electronics είναι υπερήφανη που συμβάλλει σε αυτή την εθνική προσπάθεια, ενισχύοντας τη δέσμευσή της για την προώθηση των εκπαιδευτικών προτύπων και πρακτικών μέσω της τεχνολογίας. Με την εγκατάσταση των LG CreateboardTM, ενισχύει τη δυναμική της συνεργασίας και την πρόσβαση στις διαδικτυακές πληροφορίες, επιτρέπει διαδραστικά μαθήματα και εμπλουτίζει τις δεξιότητες  των σημερινών μαθητών με τεχνολογικές ικανότητες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το LG CreateBoardTM, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Σχετικά με την LG Electronics Business Solutions

Η LG Business Solutions είναι o αξιόπιστος συνεργάτης που προσφέρει καινοτόμα προϊόντα και λύσεις για διαφορετικές βιομηχανίες παγκοσμίως. Με ένα χαρτοφυλάκιο μοναδικών λύσεων από κορυφαία προϊόντα ψηφιακής σήμανσης OLED και LED για τους επαγγελματίες έως λύσεις θέρμανσης και ψύξης, η LG είναι ένα brand με παγκόσμια αναγνώριση.

Οι λύσεις πληροφορικής της LG περιλαμβάνουν οθόνες, lap-top, προβολείς, συσκευές cloud, ιατρικές οθόνες και ρομπότ, όλα σχεδιασμένα για να μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα της εργασίας και να επιστρέφουν ισχυρή αξία στους πελάτες. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.LG.com/b2b.

Σχετικά με την LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ

Η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ, ιδρύθηκε ως θυγατρική εταιρεία το 2002, στο πλαίσιο της διεθνούς στρατηγικής για ακόμη πιο γρήγορη και αποτελεσματική ανάπτυξη.

Στόχος είναι να συνεισφέρει δυναμικά τόσο στην ελληνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά, βασιζόμενη στη μακρόχρονη εμπειρία της εταιρείας, με αρωγούς την τεχνολογική υπεροχή, το πρωτοποριακό design και την έμφαση σε ποιοτικές υπηρεσίες pre- και after-sales.

H LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος σε όλες τις εξελίξεις της ψηφιακής εποχής ενώ έχει εδραιωθεί στην αντίληψη των καταναλωτών και των συνεργατών της.

Στη διάρκεια της πορείας της, η εταιρεία έχει παρουσιάσει πολλά νέα προϊόντα, έχει εφαρμόσει νέες τεχνολογίες στην κατασκευή ψηφιακών λύσεων και συνεχίζει να ισχυροποιεί την θέση της στην εγχώρια αγορά, με την παρουσίαση καινοτόμων καταναλωτικών λύσεων υψηλού σχεδιασμού για την οικιακή ψυχαγωγία και τις οικιακές συσκευές.

Επιπλέον, η LG Electronics Ελλάς ΜΑΕ προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, καθώς το επαγγελματικό τμήμα LG Business Solutions έχει γνωρίσει ιδιαίτερη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώνοντας με επιτυχία συνεργασίες με κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και διεθνείς και εγχώριες τουριστικές μονάδες, προσφέροντας λύσεις με προηγμένα συστήματα HVAC, οθόνες digital signage, ξενοδοχειακές τηλεοράσεις και προϊόντα φωτισμού LED.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση www.lg.com/gr, αλλά και το αποκλειστικό www.lg.com/gr/business.

Επισκεφτείτε την LG στα:

www.lg.com/gr

LG MAGAZINE

www.facebook.com/lghellas

www.instagram.com/lg_hellas

www.LinkedIn.com/lghellasBusinessSolutions


[1] 178°(H/V)

[2] Σε περιβάλλον Android αναγνωρίζονται έως 32 σημεία και σε περιβάλλον Windows έως 40 σημεία.

[3] Στην εφαρμογή γραφής μπορούν να αναγνωριστούν έως και 10 σημεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα