ΑρχικήΕκπαίδευσηΑρθραΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ...
spot_img

Σχετικά άρθρα

ΠΑΙΔΙΚΑ ΧΩΡΙΑ SOS: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΟ

Τα Παιδικά Χωριά SOS συνεχίζουν τη συγκέντρωση σχολικών ειδών, αυτή τη φορά, για τα παιδιά στη Θεσσαλία και στον Έβρο, όπου τα τελευταία 15 χρόνια λειτουργούν ένα Παιδικό Χωριό SOS και ένα Κέντρο Ημέρας για ΑΜΕΑ. Μετά από την τραυματική εμπειρία των φονικών και καταστροφικών καιρικών φαινομένων, αξίζει, τώρα περισσότερο από ποτέ, να συνεχίσουμε να είμαστε στο πλάι των παιδιών, ώστε να επιστρέψουν με ασφάλεια και αισιοδοξία στην καθημερινότητα του σχολείου τους.

Τα Παιδικά Χωριά SOS μας καλούν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να στηρίξουμε τα παιδιά των πληγέντων περιοχών, τόσο των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας όσο και των πυρόπληκτων του Έβρου, προσφέροντας σχολικά είδη, ώστε όλα τα παιδιά να επιστρέψουν στο σχολείο, με τον απαραίτητο σχολικό εξοπλισμό.

Ενισχύουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για τα παιδιά της Θεσσαλίας και του Έβρου και, με ένα κλικ εδώ, γεμίζουμε τις σχολικές τσάντες των παιδιών ή προσφέρουμε σε είδος: σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, μολύβια / στυλό, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, στα σημεία συγκέντρωσης: όλα τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Ιωάννινα, Πάτρα, Κομοτηνή, Ηράκλειο (Κρήτη), Μυτιλήνη, Σάπες.

Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά, τα Παιδικά Χωριά SOS πραγματοποίησαν κάλεσμα συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά που υποστηρίζονται από τα Χωριά τους και τα Κέντρα τους, που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα και ευχαρίστησαν τον κόσμο που, με την πολύτιμη ανταπόκρισή του, όλα τα παιδιά κατάφεραν να ξεκινήσουν τη σχολική χρονιά με τα απαραίτητα σχολικά είδη.

Περισσότερες πληροφορίες: 2103313661

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS και τον Παιδικό Ξενώνα SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε:

The Kompany | Βιβιέν Θωμά | mob: 6970 330331 | email: vivienne.thomas@thekompany.gr

The Kompany | Δήμητρα Χαραλαμπίδη | mob: 6944 783945 | email: dimitra.charalampidi@thekompany.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα