ΑρχικήΤεχνολογία-Ρομποτική-StemΝέα εφαρμογή της COSMOTE «ζωντανεύει» την Ακρόπολη
spot_img

Σχετικά άρθρα

Νέα εφαρμογή της COSMOTE «ζωντανεύει» την Ακρόπολη

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS είναι ένα έργο της COSMOTE, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με τη στήριξη του Μουσείου της Ακροπόλεως.

Η COSMOTE με όραμα να αναδείξει την Ελληνική πολιτιστική μας κληρονομιά σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιούργησε την εφαρμογή COSMOTE CHRONOS, η οποία είναι δωρεάν και λειτουργεί στα δίκτυα 4G και 5G όλων των παρόχων κινητής, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μας ταξιδεύει στην εποχή της ακμής της Ακρόπολης των Αθηνών,   αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, εικονικής πραγματικότητας με την χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο εργαλείο για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Η διδασκαλία της ιστορίας γίνεται περισσότερο ενδιαφέρουσα και διαδραστική, αξιοποιώντας της τεχνολογία της CHRONOS.

Mε επιστημονικά τεκμηριωμένες εικονικές ψηφιακές αναπαραστάσεις και πληροφοριακό υλικό o χρήστης της εφαρμογής μπορεί να θαυμάσει τα μνημεία στο πραγματικό τους μέγεθος και να περιηγηθεί στο εσωτερικό τους, όπου κι αν βρίσκεται, είτε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, είτε σε οποιοδήποτε σημείο της Ελλάδας ή του εξωτερικού.

Η εμπειρία απογειώνεται πάνω στον Ιερό Βράχο, καθώς οι εικονικές ψηφιακές αναπαραστάσεις γίνονται στα ερείπια των ναών.

Η ψηφιακή βοηθός ΚΛΕΙΩ με την χρήση προηγμένης τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να συνομιλήσει με τον χρήστη απατώντας σε ερωτήσεις για την Ακρόπολη και τα μνημεία της: τον Παρθενώνα, τον ναό της Αρτέμιδας και την χαλκοθήκη (που δεν σώζονται σήμερα), το μνημείο Ηρώδου του Αττικού, τη νότια πλευρά του Ιερού Βράχου όπως φαίνεται από το Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς και εκθέματα του 2ου και 3ου ορόφου του Μουσείου.

Η ΚΛΕΙΩ μπορεί να ξεναγήσει και ομάδα 5 ατόμων. Η ψηφιακή βοηθός είναι διαθέσιμη μόνο σε δίκτυο 5G. Όταν η κινητή συσκευή είναι συνδεδεμένη σε 4G ή WiFi, παρέχεται αυτοματοποιημένη ξενάγηση.

Η εφαρμογή COSMOTE CHRONOS είναι διαθέσιμη στο Google play και το Apple store για κινητές συσκευές Αndroid & iOS. Λειτουργεί στα δίκτυα 4G και 5G όλων των παρόχων κινητής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε WiFi. Είναι διαθέσιμη σε 2 γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά.

Η COSMOTE CHRONOS είναι μια ψηφιακή κιβωτός γνώσης για το μέλλον. Κατέβασέ την για να θαυμάσεις τα μνημεία της Ακρόπολης, όπως ήταν στην αρχαιότητα και να κάνεις πιο διαδραστικό και συναρπαστικό το εκπαιδευτικό σου έργο βιώνοντας μια μοναδική εμπειρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα