ΑρχικήΔημιουργικές ασχολίες και βιωματικά παιχνίδιαΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – Εκπαιδευτικά προγράμματα
spot_img

Σχετικά άρθρα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ – Εκπαιδευτικά προγράμματα

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος οργανώνουν εκπαιδευτικά προγράμματα φιλαναγνωσίας για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, με στόχο τη διεπιστημονική προσέγγιση μέσα από την ελεύθερη δημιουργική έκφραση. Με αρωγό επιλεγμένα βιβλία από τη σύγχρονη ελληνική και ξένη βιβλιογραφία και τη συμβολή των επιστημονικών μας συνεργατών, συγγραφέων και παιδαγωγών, σχεδιάσαμε τα διαθεματικά μας εκπαιδευτικά προγράμματα, που όχι μόνο ενισχύουν τη φιλαναγνωσία αλλά λειτουργούν ως εφαλτήριο βιωματικής και ανακαλυπτικής μάθησης. Μέσα από τις προτεινόμενες δράσεις, υποστηρίζεται το έργο των εκπαιδευτικών, όπως επίσης προσφέρεται στους μαθητές ένας εναλλακτικός τρόπος προσέγγισης της λογοτεχνίας. Έτσι, το βιβλίο λειτουργεί ως πηγή γνώσεων, εργαλείο έρευνας και χώρος έκφρασης ενώ ταυτόχρονα προάγει την επικοινωνία και το πνεύμα συνεργασίας.

Τα προγράμματα είναι:

1. Οι 12 θεοί ντετέκτιβ

2. Μυθικοί ήρωες και περιβάλλον

3. Ιούλιος Βέρν 2020-21

4. Φυσικές επιστήμες 2020-21

5. 21+1 για το 1821

6. Το μυστικό του Μπλε Κύκλου 2020-21

ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Εκπαιδευτικές δραστηριότητες για μαθητές Γ΄, Δ΄, Ε΄ & ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ βασισμένες στη σειρά βιβλίων του Φίλιππου Μανδηλαρά ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με την παιδαγωγό Λίζα Κουτσουδάκη, έχουν σχεδιάσει μια σειρά προτεινόμενων δραστηριοτήτων για εκπαιδευτικούς και μαθητές, με αφορμή τα βιβλία της σειράς ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ του Φίλιππου Μανδηλαρά, σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.

Τα βιβλία της σειράς ΟΙ 12 ΘΕΟΙ ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ

Τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα, ένα για το κάθε βιβλίο. Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει οχτώ δραστηριότητες που συνοδεύονται από ανάλυση και οδηγίες για τη διδακτική μεθοδολογία τους, με σύγχρονες τεχνικές και εργαλεία εναλλακτικής προσέγγισης όπως θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική γραφή, STEM δραστηριότητες κ.ά.

Όλες οι προτεινόμενες δράσεις μπορούν να υλοποιηθούν είτε διά ζώσης είτε διαδικτυακά.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα Οι 12 θεοί ντετέκτιβ είναι:

(κάντε κλικ πάνω στον τίτλο του κάθε βιβλίου για μεταφερθείτε στο αντίστοιχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα)

Οι φύλακες του σιταριού– Περιβάλλον και διατροφή

Ένας κόσμος άνω κάτω– Ανθρώπινα δικαιώματα

Ποιος έκλεψε το μήλο της Έριδας;– Αυτοπεποίθηση

Ένα ψάρι που το έλεγαν Ορφώ– Διαφορετικότητα

ΜΥΘΙΚΟΙ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από τα βιβλία του Φίλιππου Μανδηλαρά σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος, σε συνεργασία με την Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι, παρουσιάζουν ένα διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από τους λιγότερο γνωστούς ήρωες της σειράς βιβλίων Η πρώτη μου μυθολογία, που έχει σαν στόχο, να γνωρίσουν τα παιδιά τη δράση των μυθικών ηρώων και να τη συνδέσουν με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Βιβλία Προγράμματος

1. Μύθος του Φαέθοντα – Η υπερθέρμανση του πλανήτη

2. Η Πύρρα και ο Δευκαλίωνας – Η προστασία των ζώων

3. Η Δήμητρα και η Περσεφόνη – Οι 4 εποχές και η καλλιέργεια της γης

4. Ο Ασκληπιός – Τα θεραπευτικά βότανα και ο κύκλος της ζωής

5. Ο Προμηθέας – Η ζωή του ανθρώπου κοντά στη φύση, η φωτιά ως ενέργεια

6. Ο Διόνυσος – Η καλλιέργεια του αμπελιού, η αειφορία

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τον τρόπο συμμετοχής πατήστε εδώ. 

Βρείτε παρακάτω τις κάρτες με τους ήρωες της Πρώτης μου Μυθολογίας τις οποίες μπορείτε να κατεβάσετε:

ΠερσεφόνηΔήμητραΔιόνυσοςΑσκληπιόςΦαέθονταςΠύρραΔευκαλίωνας‘ΑδηςΠρομηθέας

ΙΟΥΛΙΟΣ ΒΕΡΝ 2020-21

ΜΕ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΛΙΟΥ ΒΕΡΝ

Διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Εμπνευσμένο από τη σειρά βιβλίων του πολυβραβευμένου Αντώνη Παπαθεοδούλου με τα σημαντικότερα έργα του Ιουλίου Βερν διασκευασμένα για μικρά παιδιά, σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή.

Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαθητές νηπιαγωγείου και μαθητές από Α΄ έως Δ΄ τάξεων του Δημοτικού θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες έννοιες, να αναγνωρίσουν και να εξασκήσουν τις ικανότητές τους και να έρθουν σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον, άλλους πολιτισμούς, την τεχνολογία, να ευαισθητοποιηθούν για κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα καθώς και να αναπτύξουν διαπροσωπικές σχέσεις με άλλες τάξεις, σχολεία αλλά και με το κοινωνικό τους περιβάλλον. 

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στηρίζει το Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας και είναι σε συνάρτηση με σημαντικά πεδία που μπορούν να αναλυθούν στην Ευέλικτη Ζώνη και τις Καινοτόμες Δράσεις, λειτουργώντας υποστηρικτικά στο έργο του εκπαιδευτικού.

Ταυτόχρονα πραγματοποιείται ένα ψυχαγωγικό πρόγραμμα που στόχο έχει να εξοικειωθούν τα παιδιά με τα λογοτεχνικά βιβλία και τις βιωματικές δραστηριότητες ενώ παράλληλα ενισχύει τη γνώση και τα βοηθάει να αναπτύξουν νέες ικανότητες.

ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ 2020-21

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Διαδραστικό, διεπιστημονικό και διαθεματικό πρόγραμμα.

ο πρόγραμμα αυτό έχει ως σκοπό να εντείνει την οικειότητα και την άνεση με τις φυσικές επιστήμες μέσα από την επαφή με τη λογοτεχνία και να ενεργοποιήσει τη μαθητοκεντρική διαδικασία ώστε η πρωτοβουλία για τις δραστηριότητες να προέρχεται από τους μαθητές, ενισχύοντας παράλληλα το ομαδικό πνεύμα και την αλληλοϋποστήριξη.

Οι δραστηριότητες έχουν ως στόχο να ενισχύσουν τη βιωματική και ανακαλυπτική μάθηση μέσα από την προσωπική μελέτη και τη διεξαγωγή έρευνας, δίνοντας δημιουργικά ερεθίσματα και ελεύθερη έκφραση στους μαθητές να προσεγγίσουν τον τομέα των επιστημών.

Τέλος, είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές Ε΄, Στ΄ Δημοτικού καθώς και Α΄, Β΄ Γυμνασίου και μπορεί να αποτελέσει μέρος του προγράμματος Φιλαναγνωσίας, ενώ ταυτόχρονα οι προτεινόμενες δράσεις μπορούν να λειτουργήσουν και ως Πρότζεκτ.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 21+1 ΓΙΑ ΤΟ 1821

Δείτε αναλυτικά και κατεβάστε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, κάνοντας κλικ εδώ.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΠΛΕ ΚΥΚΛΟΥ 2020-21

Διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εμπνευσμένο από το ομότιτλο βιβλίο του πολυβραβευμένου Αντώνη Παπαθεοδούλου σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή.

Οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος, η Ομάδα Θεάτρου Ανεμόμυλοι και το Διεθνές Ερευνητικό Κέντρο Νερού Νηρέας του Πανεπιστήμιου Κύπρου προσκαλούν εσάς και τους μαθητές σας να συμμετάσχετε στο διαδραστικό και διαθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το νερό.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, νηπιαγωγείων και των α΄και β΄ τάξεων των δημοτικών σχολείων της χώρας, και των ελληνικών σχολείων του εξωτερικού, και έχει ως στόχο να προσφέρει πληροφορίες για τον κύκλο του νερού μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για τον τρόπο συμμετοχής πατήστε εδώ

Κατεβάστε εδώ το υλικό της αφήγησης.

Δείτε το βίντεο με το πείραμα σε χρωματιστό νερό. 

Κατεβάστε εδώ το σύμβολο του νερού Η2Ο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα