ΑρχικήΠολιτισμόςΚινηματογράφοςPSAROLOCO ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ
spot_img

Σχετικά άρθρα

PSAROLOCO ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους

Κάθε κινηματογραφική προβολή στο PSAROLOCO παιδικό και εφηβικό διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου συνοδεύεται από ξεχωριστό εκπαιδευτικό τετράδιο που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα και την κριτική σκέψη μέσω των ερωτήσεων συζήτησης και των προτροπών δραστηριότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ

Ταινίες μικρού μήκους για μικρά παιδιά I A μέρος

Διάρκεια: 49 λεπτά. | Προτεινόμενες Ηλικίες: 4- 6 ετών

​Εκπληκτικές πολύχρωμες και μελωδικές μικρές ιστορίες κινουμένων σχεδίων για παιδιά 4 ετών και άνω, χωρίς διάλογο.

Το πρόγραμμα προλογίζει η ηθοποιός Λένα Παπαληγούρα

ΧΑΡΤΙΝΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Arvind Singh Jeena Ι Ινδία ι Διάρκεια 7 λεπτά Ι Χωρίς διάλογο

​Σε μια τάξη του δημοτικού σχολείου μια διασκεδαστική, υπερβολικά σκανδαλώδης, θορυβώδης παρέα μαθητών πιάνονται απρόσεκτοι καθώς ο δάσκαλος μπαίνει απροειδοποίητα. Ακολουθεί ένα τεστ-έκπληξη δημιουργικότητας και χαρακτήρα. Θα το ολοκληρώσουν όλοι τους εγκαίρως;

RAINBOY

Κινούμενο σχέδιο σκην. Barbara Brunner I Ελβετία I 5 λεπτά Ι Χωρίς διάλογο

 Ο Rainboy δεν είναι κοινός κηπουρός. Φυτεύει σταγόνες και φυτρώνουν σύννεφα. Ενώ δουλεύει τραυματίζει τον ήλιο.  Η πρόγνωση για το αγόρι είναι ζοφερή, αλλά συνεργάζεται με τα σύννεφα και έτσι καταφέρνει να φωτίσει ξανά τα πνεύματα του ήλιου. Μια ταινία μικρού μήκους για τις θυελλώδεις συγκρούσεις.

ΦΥΓΕ ΑΛΦΡΕΝΤ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Celia Tisserant, Arnaud Demuynck  I Γαλλία – Βέλγιο I 11 λεπτά Ι

Χωρίς διάλογο

 Ο Άλφρεντ αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα του λόγω του πολέμου. Χωρίς στέγαση, περιπλανιέται, από απόρριψη σε απόρριψη. Μια μέρα συναντά τη Σόνια, η οποία του προσφέρει έναν καφέ…

ΣΥΝΝΕΦΟ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Christian Arredondo Narváez, Diego Alonso Sánchez de la Barquera Estrada I Μεξικό I 8 λεπτά I Χωρίς διάλογο

 Αφού είδε ένα παλιό σκοτεινό θυελλώδες σύννεφο να βρέχει και λυπάται, ο Noma, ένα φουσκωμένο λευκό σύννεφο συνειδητοποιεί ότι η Μίξτλι, η κόρη της, ένα σκοτεινό θυελλώδες σύννεφο, κινδυνεύει να βρέξει πρόωρα.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ;

Κινούμενο σχέδιο σκην. Bram Algoed I Βέλγιο I 10 min I Χωρίς διάλογο

Μια ιστορία για έναν πιλότο, έναν καπετάνιο, έναν μηχανικό, έναν οδηγό, έναν ταχυδρόμο, ένα κορίτσι… και ένα γιγάντιο κουτί. Τι έχει μέσα στο κουτί, το γιγάντιο κουτί που έφερε μαζί του ο πιλότος από μια χώρα, πολύ μακριά; “Μάλλον ελέφαντας” σκέφτεται ο καπετάνιος και πολύ προσεκτικά φορτώνει το κουτί στο πλοίο του. Το πλοίο κουνιέται και ταλαντεύεται στην ανοιχτή θάλασσα. Μια δυνατή ριπή ανοίγει τρίζοντας τα τοιχώματα του κουτιού. Και τι υπάρχει στο κουτί; Άλλο ένα κουτί!

ΨΗΣΙΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΟΡΙΣ

Κινούμενα σχέδια σκην. Masa Avramovic I Γαλλία I 8 λεπτά I Χωρίς διάλογο

 Κάθε πρωί, ο Μπόρις ο φούρναρης του χωριού φτιάχνει μια φρέσκια παρτίδα ψωμιού και αρτοσκευάσματα για όλους τους γείτονές του μέχρι… Αψού! Δεν μπορεί να σταματήσει να φτερνίζεται. Έχει γίνει αλλεργικός στο αλεύρι. Πώς θα καταφέρει να συνεχίσει να ψήνει για όλους στο χωριό;

Ταινίες μικρού μήκους για μικρά παιδιά I B μέρος

Διάρκεια: 48 λεπτά. | Προτεινόμενες Ηλικίες: 4- 6 ετών

Εκπληκτικές πολύχρωμες και μελωδικές μικρές ιστορίες κινουμένων σχεδίων για παιδιά 4 ετών και άνω, χωρίς διάλογο.

Το πρόγραμμα προλογίζει ο ηθοποιός Δημήτρης Πλειώνης

Η ΧΗΝΑ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Jan Mika I Τσεχική Δημοκρατία I 12 λεπτά. Ι Χωρίς διάλογο

​Ένα αγόρι φαντασιώνεται να γίνει διάσημος ποδοσφαιριστής, παίζοντας σε μεγάλα γήπεδα – αλλά πρώτα πρέπει να κερδίσει έναν αγώνα σε μια μικρή αυλή με μια χήνα.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΙ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Anastasiia Chikerlan I Ρωσία I 6λεπτά Ι Χωρίς διάλογο

 Ο κύριος χαρακτήρας είναι ένα γιγάντιο κορίτσι που του αρέσουν πολύ τα πλοία. Μια μέρα ξέσπασε μια δυνατή καταιγίδα στο λιμάνι. Ένα από τα πλοία δεν μπόρεσε να μπει στο λιμάνι λόγω του ισχυρού ανέμου. Το κορίτσι βοηθά να δέσει το πλοίο. Ένας από τους διασωθέντες ναυτικούς την ερωτεύεται και προσπαθεί να τραβήξει την προσοχή της.

ΠΑΛΙΡΡΟΙΑ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Giulia Martinelli Ι Ελβετία Ι 4 λεπτά  Χωρίς διάλογο

Μια ιδιαίτερη οικογένεια φυλάκων της σελήνης ζει σε ένα μικροσκοπικό νησί και αντιμετωπίζει τα σκαμπανεβάσματα της καθημερινότητάς τους και της παλίρροιας. Η ταινία απεικονίζει τη λεπτή ισορροπία μεταξύ των χαρακτήρων και του περιβάλλοντος στο οποίο ζουν.

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΥΡΑΝΟ;

Κινούμενο σχέδιο σκην. Irene Iborra I Ισπανία I 10 λεπτά I Χωρίς διάλογο

Ο ήλιος ανατέλλει χαρούμενος στον ορίζοντα και τον υποδέχεται το πιο όμορφο τοπίο. Οι άνθρωποι επίσης ξυπνούν και κάνουν αυτό που κάνουν πάντα: κόβουν δέντρα, κατασκευάζουν άσκοπα και ρυπαίνουν χωρίς ντροπή. Οι ιδέες και οι ενέργειές τους, συνήθως πολύ ασεβείς προς τον πλανήτη, θέτουν σε κίνδυνο ολόκληρο το περιβάλλον. Αυτό που δεν συνειδητοποιούν, είναι ότι ό,τι και να κάνουν, αργά ή γρήγορα θα τους επηρεάσει. Ωστόσο, ο κόσμος δεν είναι τόσο υπομονετικός…

ODDLAND

Κινούμενο σχέδιο σκην. An Vrombaut I Βέλγιο I 8 min I Χωρίς διάλογο

Στη Σαβάνα, μια ομάδα από παράξενα ζώα παίζει ένα παιχνίδι κρυφτού. Μοιάζουν με καμηλοπαρδάλεις, αλλά χωρίς λαιμό. Ξαφνικά, η Γκέρντα αποκτά μακρύ λαιμό. Μετά το αρχικό σοκ, η ομάδα συνεχίζει το παιχνίδι της αλλά η Γκέρντα δυσκολεύεται να κρυφτεί. Όταν εμφανίζονται σύννεφα και σκεπάζουν το λαιμό της Γκέρντα σαν κασκόλ, η Γκέρντα δεν βλέπει την ομάδα. Ένα πραγματικό παιχνίδι κρυφτού ξεκινάει…

ΘΟΡΥΒΟΣ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Baptiste Ratajski I Γαλλία I 8 λεπτά I Χωρίς διάλογο

Ένας συναρμολογητής μορίων και ο μαθητής του εργάζονται γύρω από ένα γιγάντιο πηγάδι. Ο μαθητής πρώτα σχεδιάζει τα άτομα και ο δάσκαλος στη συνέχεια τα συναρμολογεί σοβαρά, επιδιώκοντας να δημιουργήσει την τέλεια μορφή. Όμως η άφιξη ενός μυστηριώδους πλάσματος τους ωθεί να κατέβουν μέσα στο πηγάδι όπου ανακαλύπτουν μια παράξενη μηχανή. Αυτό το μηχάνημα αποσυναρμολογεί τον καθηγητή, επιτρέποντάς του να γίνει το σχήμα που προσπαθούσε να δημιουργήσει.

Ταινίες μικρού μήκους – Μικρές Περιπέτειες A μέρος

Συνολική Διάρκεια :  52 λεπτά. | Προτεινόμενες Ηλικίες: 7-9 ετών

Οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υπότιτλους

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μικρού μήκους κινούμενων σχεδίων γεμάτες τρυφερότητα και ανακαλύψεις για ηλικίες 7 ετών και άνω . 

Το πρόγραμμα προλογίζει ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων Αντώνης Παπαθεοδούλου

ΕΝΑ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Emily Worms I 8′ λεπτά  I Γαλλία

Ο John βλέπει ένα εκπληκτικό θέαμα: ο Titi ο παπαγάλος του ανοίγει την πόρτα από το κλουβί του μόνος του!! Ωστόσο, ο παπαγάλος δεν πετάει μακριά… Έτσι ο John αποφασίζει να βοηθήσει τον Titi να ξεπεράσει τους φόβους του καθώς ξεκινούν μαζί για ένα “μικρό” ταξίδι.

Ο ΠΕΤΡΙΝΟΣ ΛΟΦΟΣ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Marjolaine Perreten I 29 λεπτά  Ι Ελβετία, Βέλγιο, Γαλλία

Μια μικρή οικογένεια μυγαλών ζει στην άκρη ενός ρέματος. Αλλά μια μέρα, έντονες βροχές σαρώνουν το χωριό. Ευτυχώς, η οικογένεια γλιτώνει τα χειρότερα, αλλά το σπίτι τους καταστρέφεται. Στη συνέχεια, η μικρή οικογένεια ξεκινά να βρει ένα νέο μέρος πριν από το χειμώνα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΟΥ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Nils Balleydier I 4 λεπτά I Γαλλία

Η επτάχρονη Chloé αντιγράφει τον μεγαλύτερο αδερφό της, Théo, ο οποίος κάνει τάι-τσι σε ένα χιονισμένο χωράφι καθώς μια ομάδα ψαρονιών κοιτάζει.

ΚΕΦΑΛΙ ΣΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Rémi Durin I 10min I Γαλλία-Βέλγιο Ι

Ο Αλφόνσο ένας νεαρός σκίουρος έχει πάντα το κεφάλι του στα σύννεφα. Του αρέσει να τα βλέπει και μερικές φορές τραβάει στιγμιότυπα με τη κάμερα του. Οι γονείς και οι φίλοι του δυσκολεύονται να πάρουν το χόμπι του στα σοβαρά. Αλλά το σύννεφο δεν είναι πάντα εύκολο – ο Αλφόνσο μερικές φορές πρέπει να είναι τόσο γενναίος όσο μερικοί από τους μεγάλους εξερευνητές της εποχής μας….

Ταινίες μικρού μήκους – Μικρές Περιπέτειες  B μέρος

Συνολική Διάρκεια :  64 λεπτά. | Προτεινόμενες Ηλικίες: 7-10 ετών

Οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υπότιτλους

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μικρού μήκους γεμάτες τρυφερότητα και ανακαλύψεις για ηλικίες 7 ετών και άνω . 

Το πρόγραμμα προλογίζει η ηθοποιός Ντορέττα Παπαδημητρίου

ΠΟΥΛΙΑ

Πειραματικό σκην. Liv Runesdatter I Νορβηγία I 10′ λεπτά Ι Χωρίς διάλογο

 Η σύνδεση έξι παιδιών με τη φύση διερευνάται μέσα από αυτοσχέδιο χορό και κίνηση, προβάλλοντας τη μοναδική οπτική των παιδιών καθώς αλληλεπιδρούν με τη φύση μέσω του παιχνιδιού. Μέσα από τα μάτια αυτών των νεαρών ανακαλύπτουμε ξανά τον κόσμο και πώς να αγαπάμε και να κατανοούμε το περιβάλλον μας

ΑΚΙΔΑ

Μυθοπλασία σκην Joseph Inman I 10 λεπτά I Ηνωμένο Βασίλειο

 Όταν ο βιβλιόφιλος Τόμας συναντά τη σπορ Άγκνες, μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί την αφήγηση του για να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ τους, να δείξει ενσυναίσθηση και να σφυρηλατήσει μια νέα φιλία.

Το Spines είναι η πρώτη ταινία που χρηματοδοτείται από το BFI NETWORK και έχει αυτιστικό σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή.

ΑΣΤΕΙΑ ΠΟΥΛΙΑ

Κινούμενο σχέδιο σκην.  Celia Tisserant, Arnaud Demuynck I 30min I France

 Η Ellie μπαίνει στο γυμνάσιο Saumur. Ντροπαλή και γοητευμένη από τη φύση και τα πουλιά περνά το χρόνο της με βιβλία. Η Ellie εφιστά την προσοχή της Annna της βιβλιοθηκονόμου του σχολείου. Την ημέρα που η Ellie πρέπει οπωσδήποτε να επιστρέψει ένα βιβλίο στην Anna βρίσκει τη σχολική βιβλιοθήκη κλειστή. Η Ellie αποφασίζει να το πάει πίσω στο σπίτι της Anna λίγα μίλια από το σχολείο, σε ένα νησί στον ποταμό Λίγηρα. Ένα νησί γεμάτο πουλιά.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Μυθοπλασία σκην. Santiago Ráfales I 19 λεπτά I Ισπανία

Ένα απροσδόκητο γεγονός θα κάνει τον Biel να αμφισβητήσει τον δεσμό που έχει με την καλύτερή του φίλη Sara.

Ταινίες μικρού μήκους – Φιλία και Φύση

Συνολική Διάρκεια :  57 λεπτά. | Προτεινόμενες Ηλικίες: 10-12 ετών

Οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υπότιτλους

Στο πρόγραμμα συναντάμε ταινίες  για ηλικίες 10 ετών και άνω που συναρπάζουν με τις ιστορίες τους.

Το πρόγραμμα προλογίζει η φωτογράφος Ρούλα Ρέβη

ΚΟΧΥΛΙ GARFIELD

Μυθοπλασία σκην. Paul Marques Duarte  I  13 λεπτά Ι Γαλλία

​Όταν σβήνει η θάλασσα, ο Killian περιπλανιέται στην τεράστια ερημική παραλία με τον φίλο του Maxime. Ανάμεσα στα φύκια και τα συντρίμμια, τα δύο αγόρια αναζητούν αυτό το παράξενο πορτοκαλί κοχύλι που ξεβράζεται στην ακτή εδώ και δεκαετίες: το τηλέφωνο Garfield.

ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ Η ΥΑΙΝΑ

Μυθοπλασία σκην. Britt Dunse I 15 λεπτά I Γερμανία

Μια παιδική ιστορία θάρρους για τη δύναμη της εμπιστοσύνης και της μαγικής σύνδεσης.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 96

Κινούμενο σχέδιο σκην. Mathilde Bédouet I 12 λεπτά  I Γαλλία

Το αιώνιο «πικνίκ του 15 Αύγουστου» στο νησί Callot. Αλλά φέτος, ο Paul, η οικογένειά του και οι φίλοι τους βρίσκονται παγιδευμένοι από την παλίρροια. Ο Paul αναστατωμένος, κολλημένος ανάμεσα στον κόσμο των ενηλίκων και στον κόσμο των παιδιών, συνειδητοποιεί την ατομικότητά του.

ΜΠΛΙΑΧ !

Κινούμενο Σχέδιο σκην. Loïc Espuche I 16 λεπτά I Γαλλία

Μπλιαχ! Τα ζευγάρια που φιλιούνται στο στόμα είναι αηδία. Και το χειρότερο είναι ότι δεν μπορούν να το κρύψουν: όταν οι άνθρωποι πρόκειται να φιληθούν, τα χείλη τους γίνονται ροζ και λαμπερά. Ο μικρός Λεό τους κοροιδεύει, όπως όλα τα παιδιά στην καλοκαιρινή κατασκήνωση. Αλλά έχει ένα μυστικό που δεν θα το πει στους φίλους του: το στόμα του έχει αρχίσει να αστράφτει. Και, στην πραγματικότητα, ο Λεό θέλει απεγνωσμένα να δώσει ένα φιλί.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΙΚΙΝΙ !

Μυθοπλασία σκην. Justine Gauthier I 16 λεπτά I Καναδά

Η 10χρονη Λίλη επαναστατεί όταν οι γονείς της την αναγκάζουν να φορέσει μπικίνι παρόλο που κολυμπούσε πάντα τόπλες.

Ταινίες μικρού μήκους – Η φωνή σου

Συνολική Διάρκεια :  62 λεπτά. | Προτεινόμενες Ηλικίες: 12-14  ετών

Οι ταινίες προβάλλονται με Ελληνικούς υπότιτλους

Το πρόγραμμα προλογίζει ο ηθοποιός Κώστας Μπάρας

ΤΟ ΤΕΧΝΑΣΜΑ

Μυθοπλασία σκην. Johanne Prégent I 10 λεπτά I Καναδα

Η Κλάρα, 14 ετών, τρώει το μεσημεριανό της κάθε μέρα κρυμμένη στο μπάνιο του σχολείου. Έχει υποστεί εκφοβισμό, αλλά τώρα ξέρει πώς να αποφεύγει τους βασανιστές της, αν και η σχολική της ζωή παραμένει προβληματική και δυσλειτουργική. Όταν η 12χρονη Felix σκοντάφτει στο δωμάτιο ΤΗΣ ψάχνοντας ένα μέρος να κρυφτεί, οι κυνηγημένοι έφηβοι βρίσκονται σε αναγκαστική απομόνωση. Αναγκασμένοι να περάσουν χρόνο μαζί. Η αντίστασή τους δίνει τη θέση της στη συνενοχή και όταν οι επιτιθέμενοι στο Felix βρίσκουν το κρησφύγετό τους, το ζευγάρι πρέπει να σκεφτεί γρήγορα για να επεξεργαστεί ένα σχέδιο. Σε ένα γενναίο μείγμα αυτοσχεδιασμού, ειλικρίνειας και ευαισθησίας, συνθέτουν μια στρατηγική για να αλλάξουν τη μοίρα τους

Ο XIAOHUI ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΕΛΑΔΕΣ ΤΟΥ

Μυθοπλασία σκην. Xinying Lao I 15 λεπτά. Ι Κίνα

 Εκτός από ορεινά τοπία, μαγικούς βράχους και μερικά άλλα παιδιά, το χωριό όπου ζει ο Xiaohui με τον παππού του και τις δύο αγελάδες του δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Ο εννιάχρονος νοσταλγεί πολύ τους γονείς του που εργάζονται στην πόλη. Όταν ο παππούς πρέπει να πουλήσει ένα μοσχάρι, ο έξυπνος εγγονός κάνει τα πάντα για να αποτρέψει τον χωρισμό μητέρας και παιδιού. Μια ψυχική κραυγή αγάπης σε περιόδους καπιταλισμού

ΤΑ ΠΑΓΟΠΈΔΙΛΑ

Μυθοπλασία σκην. Halima Ouardiri I 13 λεπτά I Καναδα

Η Μίνα λατρεύει να κάνει πατινάζ. Σήμερα, ο πατέρας της, πρόσφατα χωρισμένος από τη μητέρα της, τη συνοδεύει στο πρώτο της μάθημα καλλιτεχνικού πατινάζ. Μια συνηθισμένη μέρα αν δεν είχε συμβεί κάτι στα πατίνια.

ΧΑΡΒΕΪ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Janice Nadeau I 9 λεπτά I Canada 

Το Harvey διαδραματίζεται τις πρώτες μέρες της άνοιξης, εκείνη την εποχή του χρόνου που τα παιδιά ανυπομονούν να δουν το χιόνι να λιώνει και να βγάλουν τα χειμωνιάτικα παλτά τους, τα οποία ξαφνικά φαίνονται πολύ ζεστά. Για τον ομώνυμο πρωταγωνιστή σου, όμως, αυτή η άνοιξη θα τον σημαδέψει για πάντα.

ΑΘΩΑ ΦΙΛΙΑ

Μυθοπλασία σκην. Shimrit Eldis I 11 λεπτά I Ισραήλ

Ένα 13χρονο κορίτσι φαντάζεται το πρώτο της φιλί με έναν πολύ ρομαντικό και λεπτομερή τρόπο. Αλλά, όπως όλα τα σημαντικά γεγονότα της ζωής, δεν είναι αυτό που περιμένει. Η επιδίωξή της μετά το τέλειο πρώτο φιλί γίνεται ένα ταξίδι απογοήτευσης.

Μικρού Μήκους αποκλειστικά για εφήβους

Συνολική Διάρκεια: 61 λεπτά | Προτεινόμενη Ηλικία: 14-17

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους

Το πρόγραμμα προλογίζει ο νέος σκηνοθέτης και μαθητής Λυκείου Πάμπλο Σότο

ΑΚΡΟΒΑΤΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Μυθοπλασία σκην. Mathieu Barbet Ι 15 λεπτά Ι Γαλλία

Ο Λούκας, δεκατριών ετών, συμμετέχει για πρώτη φορά σε εργαστήριο ακροβατικής ροκ. Στο γυμναστήριο, τα σώματα πετούν μακριά, ο κίνδυνος πτώσης είναι μόνιμος και η καρδιά χτυπάει γρήγορα. Ένα μεγάλο άλμα στην εφηβεία.

250 ΧΛΜ

Μυθοπλασία σκην. Hasmik Movsisyan

22 λεπτά Ι Αρμενία

Όταν ένας πόλεμος ξεσπά ξαφνικά, ένα 14χρονο αγόρι βρίσκεται αντιμέτωπο με μια απόφαση που θα μπορούσε να σώσει την οικογένειά του, χωρίς χρόνο να σκεφτεί, ξεκινά ένα ύπουλο ταξίδι 250 χιλιομέτρων προς την ασφάλεια…

ΧΑΜΑΜ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Zelie Elkihel I 5’λεπτά I Γαλλία

Αυτή είναι η ιστορία μιας νεαρής γυναίκας, της Λόλας, γαλλο-μαροκινή μιγάς η οποία μοιράζεται μια ανάμνηση μαζί μας. Όταν ήταν 12 ετών, είχε την ανησυχητική εμπειρία ενός μέρους και μιας πρακτικής που φανταζόταν εδώ και πολύ καιρό, το παραδοσιακό μαροκινό χαμάμ

ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΓΙΩΝ

Μυθοπλασία σκην. Βίκυ Αναστασιαδου Ι 13 λεπτά Ι Ελλάδα

Ο Μιχάλης, ένας παρορμητικός έφηβος, ζει την τελευταία μέρα της ελευθερίας του με τους φίλους του, προτού ο δεσποτικός πατριός του τον πάρει μακριά για όλο το καλοκαίρι. Η μέρα τους ξεκινάει σαν μια συνηθισμένη μέρα, αλλά όσο περνάει ο καιρός, τα παιδιά βυθίζονται βαθύτερα σε μια ατμόσφαιρα ευδαιμονίας, όπου κάθε στιγμή μοιάζει με όνειρο. Η ευτυχία τους όμως διακόπτεται απότομα όταν ένα ατυχές γεγονός αναγκάζει τον Μιχάλη να αντιμετωπίσει τους φόβους του.

ΔΙΑΒΑΣΗ

Μυθοπλασία σκην. Κατερίνα Μαυρογεώργη και Αινεία Τσαμάτη I 21 λεπτά Ι Ελλάδα

Μια σιδηροδρομική διάβαση στη μέση του πουθενά. Δυο ξύλινες καλύβες στέκουν αντικριστά. Γύρω κατακίτρινοι λόφοι κι ανοιχτός ορίζοντας. Δύο φύλακες: Ο μοναχικός Γιάνης που δεν εγκαταλείπει ποτέ το πόστο του και ο χαλαρός Αντώνης, σε αρμονία με την ραστώνη του τοπίου. Κάθε τόσο μια φωνή από έναν ασύρματο αναγγέλλει την άφιξη αμαξοστοιχίας. Οι δύο φύλακες κατεβάζουν χειροκίνητα τις μπάρες. Τίποτα δεν διαταράσσει την καθημερινή ρουτίνα τους. Ομως αν έρθει της αγάπης η ώρα, όπου κι αν είσαι θα σε βρει. Ο έρωτας εισβάλλει διαλύοντας κάθε βεβαιότητα. Ενα ρομαντικό βουκολικό γουέστερν

Ανθρώπινα Δικαιώματα και Περιβάλλον

Διάρκεια:  74 λεπτά | Προτεινόμενες Ηλικίες: 14 -18

Οι ταινίες προβάλλονται με ελληνικούς υπότιτλους

Το πρόγραμμα προλογίζει ο μουσικός και ηθοποιός Τζερόμ Καλούτα.

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γιώργο Καραπανάγο επιδημιολογος και Αναλυτή Δεδομένων Δημόσιας Υγείας με εμπειρία σε αποστολές των Γιατρών Χωρίς Σύνορα και τη σκηνοθέτιδα Νατάσσα Μπλάτσιου.

ΞΥΠΝΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΣΙΩΠΗ

Ντοκιμαντέρ σκην. Mila Zhluktenko, Daniel Asadi FaeziI 17min I Ουκρανία

Τα παιδιά της Ουκρανίας έρχονται αντιμέτωπα με το παρελθόν τους καθώς εξερευνούν το νέο τους σπίτι στη Γερμανία: έναν πρώην στρατιωτικό στρατώνα της Βέρμαχτ.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΜΕ ΦΤΕΡΑ

Κινούμενο σχέδιο σκην. Daphna Awadish Golan Ι 11 λεπτά I Ολλανδία

Ένα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ κινουμένων σχεδίων που εξερευνά την εμπειρία της μετανάστευσης μέσα από τα μάτια ενός μικρού Ισραηλινού κοριτσιού που μαθαίνει πώς να κολυμπά με ρούχα στην Ολλανδία.

ΞΑΦΝΙΚΑ TV

Ντοκιμαντερ σκην. Roopa Gogineni Ι 19 λεπτά I Σουδαν

Σε μια πολιορκημενη διαμαρτυρία στο Χαρτούμ, μια ομάδα νεαρών Σουδανών δημιουργεί έναν φανταστικό τηλεοπτικό σταθμό για να συναντήσει άλλους επαναστάτες. Αυτό που ξεκινά ως παιχνίδι γίνεται μια επείγουσα αναπαράσταση ενός νέου Σουδάν.

TITI – ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

Ντοκιμαντερ σκην. Νατάσσα Μπλάτσιου Ι 28 λεπτά I Ελλάδα

Στην πρώτη γραμμή της κλιματικής αλλαγής, η Μαδαγασκάρη έχει πληγεί σοβαρά από διαδοχικούς κυκλώνες. Η Titi, μια νοσοκόμα από τον Νίγηρα, εντάσσεται στην ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση Médecins Sans Frontières και φτάνει σε απρόσιτες αγροτικές κοινότητες για να αντιμετωπίσει τα ανησυχητικά αυξανόμενα ποσοστά παιδικού υποσιτισμού

ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ

Διαδικτυακό πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα “ταινίες μικρού μήκους από παιδιά” τα παιδιά εκφράζουν τις ανησυχίες τους προβληματισμούς τους και τα όνειρά τους και ευρύτερα το πώς βλέπουν τον κόσμο και την ζωή τους. Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να συνθέσουμε μια συνολική εικόνα για το πώς ζουν τα παιδιά σε διαφορετικές χώρες και ηπείρους και να συμβάλλουμε στο να εξοικειωθούν τα παιδιά με άλλες κουλτούρες και με την έννοια της διαφορετικότητας.

ROBBIE & MOLLIE

Kids ‘n Tricks I 2 λεπτά I Γερμανία

Ο Ρόμπι η φώκια και η Μόλι ο γλάρος ζουν την ωραία ζωή δίπλα στη θάλασσα. Κίνδυνοι όμως καραδοκούν στην παραλία και στο νερό εδώ και καιρό. Δεν είναι φυσικοί εχθροί που τώρα πρέπει να φοβούνται είναι κυρίως πλαστικά σκουπίδια από ανθρώπους που μαζεύονται στη θάλασσα και απειλούν τον βιότοπό τους.

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ

Kovsar Gurban Ι 0:50 λεπτά Ι Αζερμπαϊτζάν

Αυτή η μικρού μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων για την κλιματική αλλαγή. Η πολύχρωμη φύση έγινε μαύρη με υφάσματα, τσιγάρα και σκόνη αυτοκινήτων, καπνούς και αναθυμιάσεις. Φύση που καταστράφηκε από ανθρώπινο χέρι. Αλλά στο τέλος ένα μικρό παιδί ρίχνει την Μια τελευταία Σταγόνα στο μαραμένο δενδρύλλιο, δέντρο από το πλαστικό μπουκάλι πίνοντας ένα νερό. Και τότε η Φύση ξαναζωντανεύει. Γιατί κάθε σταγόνα έχει σημασία !!

WEIQI ΦΑΝΤΑΣΙΑ

Yuanru Liu I 1:07 λεπτα I Κίνα

Το Weiqi είναι ένας ανταγωνισμός μεταξύ μαύρου και λευκού. Η θεωρία του Weiqi είναι εκτεταμένη και βαθιά, η οποία περιέχει βαθύ πολιτισμό. Δεν έχουν όλοι το ταλέντο να κυριαρχούν στο σκάκι. Aλλά για να βιώσουν το παιχνίδι και να κατανοήσουν την κουλτούρα του Weiqi μπορείς. Μπορείς να διεγείρεις τη φαντασία σου και να φωτίσεις τη σοφία σου.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ

από 6 νέους μεταξύ 11 και 14 ετών I 5 λεπτά I Βέλγιο

Ένας εργάτης εργάζεται σε ένα εργοστάσιο λαμπτήρων. Τοποθετούνται νέα φώτα και σιγά σιγά η νύχτα χάνεται…

1 2 3 ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΩΤΟ, ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ

σκην. Liangyu Chen Ι 5 λεπτά Ι Ταϊβάν

“1 2 3 Κόκκινο φως, Πράσινο φως”, Κοίτα πίσω και δες ποιος κινήθηκε; Ένας παγκόσμιος πολίτης πρέπει να δει, κανείς δεν μπορεί να το αποφύγει. Αυτή είναι μια ταινία κινουμένων σχεδίων που ενδιαφέρεται για την οικολογία και τους δεσμούς αίματος .

ΠΗΓΑΙΝΩ ΚΑΛΑ 

σκην. Kids ‘n Tricks I 4 λεπτά I Γερμανία

Στο σπίτι του νεαρού κοάλα Φρεντ, γίνονται συχνά καυγάδες μεταξύ των αδελφών του και του πατέρα του. Όταν γίνεται πάλι φασαρία, ο Φρεντ τρέχει κλαίγοντας στην παιδική χαρά, όπου βλέπει το λιοντάρι Λίζι και την πάπια Μίκα. Όμως οι δυο τους εγκαταλείπουν σύντομα την παιδική χαρά ενώ ο Φρεντ βρίσκει ένα νόμισμα στην άμμο. Η Μίκα συνειδητοποιεί ότι έχει χάσει το κέρμα της. Τώρα πλέον δεν μπορούν να αγοράσουν παγωτό. Πίσω στην παιδική χαρά, βρίσκουν τον Φρεντ που βρήκε αυτό ακριβώς το νόμισμα. Η Λίζι θέλει να πάρει πίσω το νόμισμα…

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ ΜΑΖΙ

σκην. Παιδιά 7 ετών – Δημοτικού Σχολείου Battisti – Μπρέσια I 5′ I Ιταλία

Αυτή είναι μια ιστορία για μια μικρή κόκκινη ολομόναχη πλαστελίνη, που χάθηκε σε ένα κενό πλαίσιο φιλμ και πώς γνώρισε έναν νέο φίλο. Και άλλο ένα, άλλο ένα, άλλο ένα και ούτω καθεξής. Μαζί μπορούμε να είμαστε ευτυχισμένοι, μπορούμε να είμαστε δυνατοί, μπορούμε να είμαστε κάτι νέο!!

ΕΝΗΛΙΚΑΣ

σκην. Elina Myshanych I 8′ I Ουκρανία

Χειμερινός πόλεμος Κίεβο. Η Maryna, μια κοπέλα ντετέκτιβ, ψάχνει για αγνοούμενους με τον σύντροφό της, ειδικό στην πληροφορική. Αυτή τη φορά ένα κοριτσάκι έχει εξαφανιστεί. Πρόκειται για μια μυστικιστική αστυνομική ιστορία για την παιδική ηλικία .

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΑΞΕΙΣ

σκην. Mirta Baranović, Oskar Bujger, Lena Radošević, Ada Simonetta, Renato Horvat, Jelena Jurić, Lasta TrupčevićI I 14′ I Κροατία

Αυτή είναι μια ιστορία για μια ληστεία που κάποιος δεν είδε, κάποιος δεν άκουσε, κάποιος δεν παρατήρησε. Πέντε μαθητές είναι πέντε ύποπτοι, ο καθένας με τα δικά του κίνητρα και τις απόψεις του για την κατάσταση.

ΤΟ ΛΥΠΗΜΕΝΟ ΔΑΣΟΣ

σκην. Jeremi Rzadowski I 3′ I Πολωνία

Το δάσος κρύβει πολλά σκοτεινά και μυστηριώδη μυστικά, μέρος των οποίων γίνονται οι κύριοι χαρακτήρες. Στο νυχτερινό τους ταξίδι, συναντούν μια μυστηριώδη φιγούρα που μοιράζεται μια ιστορία.

ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ

σκην. Children Laboratory ATOM I 13′ I Κιργιζιστάν

Μίνι-ημερολόγιο που δημιουργήθηκε από εφήβους – για φόβους και ανησυχίες. Ποιοι είναι αυτοί οι φόβοι; Στον ταραγμένο σημερινό κόσμο, τι προκαλεί κίνδυνο; Σκοτάδι, ύψος ή κάτι άλλο;

ΤΟ ΜΑΓΙΚΟ ΛΥΧΝΑΡΙ

σκην. Σαββίνα Πάχη I 5′ I Ελλαδα

Ένα τζίνι πραγματοποιεί τις επιθυμίες των παιδιών αλλά κάποια στιγμή πρέπει να πάρουν μια δύσκολη απόφαση.

ΕΛΙΣΑΒΕΤΙΑΝΟ ΘΕΑΤΡΟ

σκην. Χρυσούλα Νικολοπούλου – μαθήτριες της Ε’ τάξης (Ε1 τάξη) Ι 7′ I Ελλάδα

Αυτή η μαθητική δημιουργία με τίτλο «Elizabethan Theatre» αφηγείται τα βασικά ιστορικά και κοινωνικά στοιχεία της ελισαβετιανής εποχής, σχετικά με την ανάπτυξη του ομώνυμου θεάτρου στην Αγγλία. Η χρονική περίοδος στην οποία εστιάζει ξεκινά από το 1562 έως το 1642, όταν το αγγλικό κοινοβούλιο απαγόρευσε όλα τα έργα και σφράγισε όλες τις θεατρικές σκηνές για τα επόμενα 18 χρόνια.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα