spot_img

Σχετικά άρθρα

70 χρόνια Matchbox

Τα Matchbox γιορτάζουν 70 χρόνια ιστορίας και περιπέτειας με μια επετειακή συλλογή και εκπαιδευτικά προγράμματα σε συνεργασία με το Μουσείο Αυτοκινήτου.

Η Mattel γιορτάζει 70 χρόνια Matchbox, επτά δεκαετίες περιπέτειας και τεράστιας κληρονομιάς! Με αφορμή την επέτειο, τα Matchbox παρουσιάζουν μια limited-edition σειρά οχημάτων αποτίνοντας φόρο τιμής στην ιστορία του brand. Εξαιρετικά λεπτομερή και ρεαλιστικά οχήματα που έχουν εμπνεύσει γενιές και γενιές, έρχονται να προστεθούν στην οικογένεια των Matchbox που παραμένουν μια αξιόπιστη επιλογή για τους συλλέκτες.

Σχεδιασμένα το 1953 από τον Άγγλο Jack Odell, μηχανικό οχημάτων του Βρετανικού Στρατού στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα Matchbox εισήγαγαν μια νέα κλίμακα παιχνιδιών στην κατηγορία οχήματα, σε προσιτή τιμή και ευρεία διαθεσιμότητα για τους καταναλωτές. Η καινοτομία, η ποιότητα και ο ρεαλισμός συνεχίζουν να χαρακτηρίζουν το brand 70 χρόνια τώρα.

Η εορταστική σειρά Matchbox περιλαμβάνει 7 διαφορετικές συλλογές με ειδικά οχήματα, όλα αφιερωμένα στην πλατινένια 70η επέτειο. Αυτά τα οχήματα αποτελούν ένα συνδυασμό αγαπημένων αυτοκινήτων που κατείχαν συλλέκτες και εμβληματικών οχημάτων που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 70 χρόνια σε διάφορες χώρες, σε όλο τον κόσμο.

Ο Roberto Stanichi, Senior Vice President, Global Head of Vehicles της Mattel δήλωσε «Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε την 70η επέτειο των Matchbox και την κληρονομιά που έχουν αφήσει σε παιδιά και συλλέκτες από όλο τον κόσμο. Προχωρώντας προς ένα βιώσιμο μέλλον, ανυπομονούμε τα Matchbox να συνεχίσουν να εξελίσσονται και να αλλάζουν».

Τα Matchbox έχουν δεσμευτεί να ενσωματώσουν περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα, που είναι φιλικά προς το περιβάλλον, με όραμα να αντικαταστήσουν όλα τα παιχνίδια και τις συσκευασίες με 100% ανακυκλωμένα, ανακυκλώσιμα ή βιολογικής προέλευσης υλικά έως το 2030. Η υιοθέτηση βιώσιμων διαδικασιών παραγωγής θα βοηθήσει τη μάρκα να εμπνεύσει την επόμενη γενιά παιδιών και συλλεκτών.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων ζωής του εμβληματικού brand Matchbox της εταιρίας Mattel, το Ελληνικό Μουσείο Αυτοκίνητου ανοίγει τις πύλες του για να υποδεχτεί παιδιά προσχολικής ηλικίας, τα οποία θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τo Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Διαδρομή της Προσοχής» με «συνοδηγό» τα προϊόντα Matchbox.

Εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας το εν λόγω διαδραστικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την εξοικείωση των μελλοντικών οδηγών με τους κανόνες της οδικής συμπεριφοράς και της κυκλοφοριακής αγωγής και των εν γένει θεμάτων ασφαλείας που θα κληθούν να εφαρμόσουν στην καθημερινότητά τους. Παράλληλα στα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών θα προσφέρεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωσιμότητας με τα αυτοκινητάκια Matchbox αλλά και δημιουργική απασχόληση με αυτά.

Το πρόγραμμα όμως δεν σταματάει εκεί αφού οι μικροί επισκέπτες θα ξεναγηθούν στους χώρους του Μουσείου για να απολαύσουν τα μοναδικά εκθέματα ενώ θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παλαιότερο έκθεμα του Μουσείου που χρονολογείται το έτος 1895, να μάθουν για το πιο βαρύ αυτοκίνητο της συλλογής, να αναζητήσουν το άγαλμα που είναι εμπνευσμένο από την Νίκη της Σαμοθράκης αλλά και να βρουν το «σπαθί» του ταυρομάχου.  

Η διασκέδαση όμως των παιδιών συνεχίζεται καθώς έχοντας γνωρίσει τα συλλεκτικά αυτοκινητάκια Matchbox θα κληθούν να βρουν τα αυτοκίνητα σε πραγματική κλίμακα 1/1 ανάμεσα στα εκθέματα του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτου.

*Πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

Σάββατο 04/11/2023, 11:00 – 14:00
Σάββατο 11/10/2023, 11:00 – 14:00
Σάββατο 18/10/2023, 11:00 – 14:00
Σάββατο 25/11/2023, 11:00 – 14:00
Έως 15 συμμετέχοντες ανά group

Η συμμετοχή θα δηλώνεται μέσω e-mail στη διεύθυνση hmm@charagionis.com και μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο 2108816187

Σχετικά με την Mattel

Η Mattel είναι μια κορυφαία εταιρεία παιδικής ψυχαγωγίας στον κόσμο που ειδικεύεται στο σχεδιασμό και την παραγωγή ποιοτικών παιχνιδιών και καταναλωτικών προϊόντων.

Δημιουργούμε καινοτόμα προϊόντα και εμπειρίες που εμπνέουν, διασκεδάζουν και αναπτύσσουν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι.

Προσελκύουμε τους καταναλωτές μας μέσα από το χαρτοφυλάκιο εμβληματικών franchise, όπως Barbie®, Hot Wheels®, American Girl®, Fisher-Price®, Thomas & Friends™, UNO®, Mega®, καθώς και άλλες δημοφιλείς μάρκες που είτε έχουμε στην κατοχή μας είτε αδειοδοτούμε σε συνεργασία με παγκόσμιες εταιρείες ψυχαγωγίας.

Ο κατάλογός μας περιλαμβάνει υλικό ταινιών και τηλεόρασης, ηλεκτρονικά παιχνίδια, μουσική και ζωντανές εκδηλώσεις.

Επιχειρούμε σε 35 τοποθεσίες και πωλούμε προϊόντα σε περισσότερες από 150 χώρες σε συνεργασία με τις κορυφαίες εταιρείες λιανικής και τεχνολογίας παγκοσμίως. Από την ίδρυσή της το 1945, η Mattel είναι υπερήφανη που αποτελεί έμπιστο συνεργάτη στην εξερεύνηση του θαύματος της παιδικής ηλικίας και στην ενδυνάμωση των παιδιών, ώστε να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Επισκεφθείτε μας ηλεκτρονικά στο www.mattel.com.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Τελευταία άρθρα